Bergen kommune bevilger 1 mill. kr til PitStops arbeid for unge i utenforskap

av des 8, 2020Nyheter

PitStop Bergen teamet

Bergen kommune styrker sitt arbeid for å bekjempe ungt utenforskap

 

Ap, KrF, V, MDG, SV og Sp i Bergen kommune ble i dag enige om budsjettavtale for 2021 hvor PitStop får 1 mill. kr i oppstartsmidler for sitt arbeid for unge i utenforskap. Vi er svært takknemlige for at Bergen kommune velger å satse på PitStop og denne gruppen ungdommer.

Her har politikerne i Bergen vært fremoverlente og åpne for å gi innpass for en ny og innovativ løsning på inkluderingsfeltet og det er vi enormt takknemlig for. Vi vet at politikerne har hatt en nærmest umulig oppgave med å skulle fordele gitte midler innenfor veldig stramme budsjettrammer. At de klarte å finne plass til en ny sosial entreprenør til tross for at det måtte gjøres en rekke kutt og innstramminger i budsjettet, vitner om politikere som evner å tenke nytt og innovativt i en svært krevende tid og det står det stor respekt av.

Det er utrolig kjekt at andre kommuner, fylkeskommuner og NAV kontor over hele landet nå ser til Sotra og Bergen når de leiter etter bedre løsninger for å bekjempe ungt utenforskap. Vestland har blitt en foregangsregion ved å ta i bruk vår innovative løsning for å forebygge og redusere utenforskap blant unge. Vi har fått henvendelser fra en rekke offentlige instanser som ønsker å få etablert PitStop i sin region.

Om artikkelforfatteren

Annette Lilletvedt

Annette Lilletvedt

Gründer og initiativtaker bak PitStop-konseptet. Annette har i en årrekke jobbet med forebyggende arbeid blant utsatt ungdom. Først som leder for politiet sitt forebyggende arbeid i 4 kommuner vest for Bergen og nå som leder for PitStop Norge.

Andre lignende saker

Aktivt fellesskap uten aldersgrense

Aktivt fellesskap uten aldersgrense

Noen går med sixpence, andre med caps. Kystmuseet i Øygarden er blitt en arena for eldre med demens og ungdom med utfordringer. Fellesskapet rommer læring, livserfaring – og kan minske følelsen av utenforskap.

les mer